Tuesday, August 2, 2016

Pekerja berkemahiran diperlukan bagi mengisi kekosongan jawatan sebagai pekerja part time dari rumah


Saya dah beberapa tahun terlibat dengan kerja-kerja dari rumah. Kalau cerita dari segi pengalaman bekerja dari rumah, boleh kata ada la sikit-sikit yang saya rasa boleh dikongsikan dengan rakan-rakan pembaca dan pelawat sekalian. 


Ada sesetengah orang, dia salah anggap tentang cara kerja dari rumah ni. Mungkin sebab dia fikir, bila kerja tu boleh dilakukan hanya dari rumah, bermakna kerja-kerja yang ada tu semua senang-senang. 


Ha... untuk individu yang macam ni, suka untuk saya nyatakan kat sini... Anda dah silap besar! Jangan fikir yang bekerja dari rumah tu mudah ye. Sebenarnya kalau nak diikutkan, kerja dari rumah dengan kerja dekat pejabat sama je tahap kesusahannya. Dua-dua adalah kerja. Dua-dua ada cabarannya. Jadi jangan anggap benda ni satu benda yang mudah. 


Hanya sebab kerja-kerja tersebut boleh dilakukan dan boleh disiapkan dari rumah, tak bermaksud yang ianya mudah ok. 

http://www.sabreehussin.com/jobdirumah


Anda masih tetap perlukan kemahiran tertentu untuk berjaya dapat kerja tu dan berjaya nak siapkan kerja tersebut. Hanya inidividu yang berkemahiran sahaja yang akan dengan mudah dapat kerja. 


Now... cubalah anda tanyakan pada diri anda sendiri. Apa dia kemahiran yang anda miliki? Kemudian, tanyakan semula, adakah kemahiran yang anda miliki tu mempunyai nilai yang dicari-cari dan diperlukan oleh orang lain, sehingga orang tersebut sanggup nak ambil anda sebagai pekerjanya? 


Fokus pada kata kunci "pekerja berkemahiran". Jika anda betul-betul serius nak bekerja dari rumah. 


Sekarang saya nak kongsikan kepada anda pula, antara contoh-contoh kerja dari rumah yang agak popular yang terdapat di internet. Ianya adalah seperti 



(1) Juru taip 

Anda perlu mempunyai kemahiran menaip dan mempunyai kepantasan dalam melakukan kerja-kerja seperti ini. Selain itu, anda juga perlu sangat berhati-hati supaya tidak melakukan kesalahan ejaan. 


(2) Designer 

Anda perlu ada kemahiran melakukan kerja-kerja design, kreatif dan pandai menggunakan perisian seperti Adobe Photoshop, Illustrator dan sebagainya. Kerja sebagai designer ternyata mempunyai banyak permintaan! 


(3) Copy writer 

Tugas seorang copywriter lazimnya ialah buat iklan bagi pihak majikan. Iklan tersebut adalah dalam bentuk artikel. 


(4) Translator 

Atau dalam bahasa melayu, kerja sebagai jurubahasa atau tukang alih bahasa. Untuk memudahkan anda bekerja, anda perlu menguasai sekurang-kurangnya dua jenis bahasa. 


(5) Social Media Manager 

Kerja seperti ini nampaknya tak ada la susah sangat. Tapi anda kena mempunyai pengetahuan yang baik dalam penggunaan akaun social media seperti facebook, twitter dan instagram. Kerjanya adalah balas mesej dan juga balas komen. 


(6) Data entry 

Kalau kerja data entry ni pulak biasanya akan digabungkan dengan kerja-kerja research atau data mining. Anda kena tahu macam mana nak cari maklumat di internet menggunakan search engine macam google misalnya. 


(7) Transcribing 

Ini istilah bahasa Inggeris. Kerja jenis ini anda perlu dengar rakaman suara, sama ada perbualan telefon atau ceramah dalam bahasa tertentu. Kemudian anda dikehendaki untuk menulis kembali dalam bentuk ayat apa yang diperkatakan. Kiranya anda kena kuasai bahasa tertentu dan kena tahu macam mana nak eja sesuatu perkataan.  


Kalau anda mempunyai kemahiran-kemahiran macam yang saya sebutkan kat atas ni, peluang untuk anda dapat isi kekosongan pekerjaan secara online memang cerah. 


Ada ramai majikan yang perlukan perkhidmatan individu macam anda. 
 

Kalau anda tak tau macam mana nak bermula, setelah mengetahui tentang info ni, bolehlah belajar dari laman web ini.


Muat turun panduan tersebut dan terus belajar macam mana nak mula jadi seorang pekerja sambilan dari rumah.  
 

 
 

Thursday, May 12, 2016

Kerja di pejabat atau kerja di rumah sahaja selepas habis belajar?


Tak lama lagi dalam blog ni akan ada 50 buah artikel. Artikel yang saya tengah tulis ni ialah artikel yang ke 49. Bermakna, siap je artikel ni, dan kalau saya rajin, saya taip satu lagi artikel, maka akan menjadikan jumlah keseleruhan artikel dalam blog ini mencecah 50 artikel. 


Ya... 50 artikel yang bercerita tentang peluang bekerja dari rumah menerusi ilmu yang diajarkan oleh panduan Jobdirumah. Semua ni tidaklah dibina dalam masa sehari atau lebih awal dari itu. Ambik masa yang agak panjang juga untuk saya sediakan kesemua artikel-artikel ni semua. 


Satu yang best nya ialah, dengan bertambahnya jumlah artikel yang saya dah terbitkan di internet ni, maka bertambah juga la komisyen affiliate jobdirumah yang berjaya dihasilkan. Moga-moga Panduan Jobdirumah ni akan terus dijual sampai bila-bila. 

 
 
Kerja di pejabat ni sebenarnya ada beberapa perkara yang kurang syok... Masa kita tu akan banyak dihabiskan untuk benda-benda yang tak berapa penting. 


Contohnya, setiap pagi kita kena bangun awal semata-mata nak elak traffic jam. 


Kemudian kalau yang guna public transport, setiap pagi kena berebut untuk dapatkan tempat duduk sama ada dalam LRT ataupun dalam bas. Kalau terlambat hata untuk 5 minit sekalipun, maka jangan harap nak dapat tempat duduk. Berpeluh la sebab terpaksa bersesak-sesak. 


Waktu lunch, kadang-kadang kita terpaksa hadap menu masakan yang sama setiap hari. Sampaikan tekak ni dah rasa susah nak telan juadah masakan yang disediakan. Kalau nak sedap sikit kenalah pergi jauh sikit. 


Itu dah kos lagi... 


Kemudian waktu balik pun situasi yang lebih kurang sama akan berlaku. Kena gerak awal kalau nak elak jammed. Tapi kerja dengan orang ni mana ada istilah boleh gerak awal. Kena ikut waktu kerja yang ditetapkan la kawan... 


Maka terperangkap la dalam traffic jam. Sama je situasi masa balik dengan masa nak pergi kerja. Kalau yang memang malas nak hadap traffic jam tu, bolehlah singgah mana-mana dulu, dan lepak-lepak dulu, sama ada dengan kawan-kawan ataupun lepak sorang-sorang. 


Biasanya jalan atas pukul 9 baru ok sikit. Walaupun masih bergerak perlahan, at least kenderaan boleh bergerak daripada langsung tak jalan. 


Nampak tak? Pergi kerja kena awal pagi untuk elak jammed, tapi bila masa balik kena balik lewat, itupun untuk elak jammed jugak. 


Masa terabai macam tu je atas "perjalanan". Tak kiralah sama ada perjalanan tu memerlukan kita menggunakan public transport ataupun boleh drive sendiri. 


Sebab tu sekarang ni mula muncul spesies-spesies yang seboleh-bolehnya memang tak nak kerja kat ofis. Nak kerja kat rumah je, dan buat duit diam-diam. Biarpun nampak tak glamer mana pun pekerjaan tersebut, asalkan boleh buat duit, boleh lepas untuk bayar itu ini, dan yang penting tak perlu nak stres sangat-sangat. 


Ok jika anda baru nak bermula, saya sendiri tak berapa galakkan anda terus bekerja dari rumah. 


At least anda kena ada pengalaman kerja dengan orang dulu. Gunakan pengalaman tu nanti untuk bekerja dari rumah. Sebenarnya, nak kerja dari rumah ni kena ada modal yang besar juga tau. 


Pertama modal untuk korang studi Panduan Jobdirumah


Kedua, modal untuk korang sediakan peralatan untuk bekerja dari rumah, macam laptop, internet, printer, alat tulis dan sebagainya. Kalau kerja kat pejabat, semua ni bos anda yang kena sediakan. Tapi, bila kerja dari rumah ni, semua ini anda yang kena sediakan. 

 
Sebab tu, kalau waktu ni anda masih bekerja dengan orang, menabunglah untuk beli peralatan yang diperlukan untuk anda jalankan kerja-kerja dari rumah nanti. 

 
Kerja dari rumah ni tak syok mana untuk sesetengah orang. Tapi, bila anda dah laluinya, dan berjaya buat duit pula tu, anda mesti akan rasa TAK NAK kerja dengan orang lagi dah. 


Jom baca review saya tentang Jobdirumah disini
 

Wednesday, May 11, 2016

AWAS! Jangan main-main dengan Program Jobdirumah!


Saya dah pun sertai dan menjadi ahli berbayar di laman web Jobdirumah sejak dari tahun 2013 lagi. Bermakna, tahun ni masuklah tahun yang ke tiga saya menjadi ahli berbayar. Tak lama lagi akan masuk tahun yang keempat, kelima dan seterusnya. 


Tahun ini, 2016... nampaknya saya dah tak boleh nak ambil mudah dan terlalu mengambil sikap sambil lewa dengan Jobdirumah. Saya kena jadi lebih serius! 


Waktu saya join Jobdirumah dulu, bayaran yang dikenakan adalah sebanyak RM50. Pada hari ini, bayaran untuk anda join Jobdirumah juga masih lagi sama, iaitu RM50 juga. 

 

Saya nak pinjam kata-kata rakan-rakan saya yang bergiat secara aktif dalam perniagaan berkonsepkan network marketing, iaitu 


"RM50 ni kalau simpan tak menjadikan kita kaya, dan kalau hilang sekalipun, kita tak akan terus jatuh miskin..." 


RM50 tu sebenarnya nilainya tidaklah begitu besar. Tak percaya? Bawalah RM50 tu ke Tesco, dan anda akan dapati tak banyak yang anda boleh beli dengan wang sebanyak RM50 tu. 


Kalau anda shopping online di laman web Lazada sekali pun, tak banyak yang anda boleh beli dengan RM50 itu. Mujurlah, kalau shopping online ni, kebanyakkan produk yang dijual tak memerlukan anda untuk membayar kos penghantaran. Jadi kat situ anda dah boleh jimat dalam satu kuantiti yang agak banyak juga.


"Kenapa saya kata sekarang dah tak boleh nak main-main dengan laman web Jobdirumah ni?"


Begini kisahnya.


Saya perasan, yang komisyen yang saya terima dari laman web ini rupa-rupanya setiap bulan menunjukkan peningkatan yang begitu ketara. 


Kalau sebelum ini, komisyen yang saya dapat hasilkan ialah bawah RM50. 


Tak lama lepas tu, saya dapat naikkan komisyen saya sehingga atas RM50. Kemudian, komisyen saya naik lagi menjadi sekitar RM100 lebih. 


Seterusnya melonjak pula menjadi RM200++ 


Dan terbaru, saya mula nampak komisyen saya ada peningkatan sehingga mencapai RM300++ 


Wah... ini satu peningkatan yang positif, kan? Walaupun komisyen saya makin meningkat, namun apa yang saya perasan ialah, persaingan untuk merebut komisyen juga makin sengit hari demi hari. 


Rupa-rupanya bukan saya seorang sahaja yang meningkat komisyennya... sebaliknya orang lain pun merasa ada peningkatan dari segi komisyen mereka. 


Walaupun sehingga ke hari ni, masih ada ramai juga yang beranggapan yang Jobdirumah ni adalah program scam, namun hakikatnya, bila mereka baca dengan teliti apa sebenarnya yang dijual oleh pihak Jobdirumah, mereka akan sedar, tuduhan scam itu sebenarnya adalah langsung tak berasas.    


Apapun, sebenarnya terpulanglah apa orang nak kata. Adakalanya kita tak boleh nak layan sangat. Buat apa pun, pasti akan ada orang yang tak setuju dengan tindakan kita. Pasti akan ada je yang tak kena pada mata orang lain. 


Orang boleh kata macam-macam kat kita, tapi lihat apabila kita berada dalam kesusahan. Berapa ramai daripada orang yang suka mengkritik kita tu yang akan datang dan hulurkan bantuan? 


Boleh jadi, seorang pun tak ada yang akan datang tolong.


Sebab itu, ada baiknya kita fokus pada kerja kita. Siapa yang nak buat Jobdirumah sebagai sumber pendapatan, ha... buatlah betul-betul. Tak perlu nak terlalu ikut sangat apa orang lain nak kata. Yang penting kita tahu, apa yang kita buat ni benda yang betul, dan ianya sah di sisi agama dan undang-undang Malaysia.  


Ok la, kalau anda minat nak download panduan Jobdirumah ni, boleh klik sini
 

Saturday, April 2, 2016

Satu projek baru untuk bekerja dari rumah dengan lebih baik


Satu hari tu, entah macam mana saya dapat satu ilham untuk mulakan satu projek baru. Satu projek yang pada saya memerlukan modal yang agak besar. 


Lepas dikira-kira, di tambah, tolak, darab dan bahagi... adalah lebih kurang RM4,000 yang saya perlukan untuk jalankan projek ni. 


RM4,000?! 


Mana la aku nak cari modal banyak ni. Nak keluar RM50 sebagai modal untuk belajar macam mana nak bekerja dari rumah pun ramai yang tak sanggup, alih-alih nak kena keluarkan modal sebanyak ni.  Saya tengah cerita pasal panduan Jobdirumah la... panduan yang korang anggap sebagai scam tu.


RM4,000 tu... kalau gagal macam mana? 


Aha... maka  secara tersiratnya, satu subjek baru iaitu subjek "Risk Management" ataupun "Pengurusan Risiko" perlu diteliti.


Projek yang saya duk fikir ni, apabila ia berjaya dilancarkan, ia bukan sahaja bakal beri kelebihan dan manfaat kepada saya, sebaliknya kepada ramai lagi individu kat luar sana. 


Yang minat untuk buat duit tambahan, hanya dengan bekerja dari rumah


Jadi, salah satu kaedah untuk saya raised fund ialah dengan menawarkan servis advertorial dengan kos yang sangat murah di laman web ini. How about satu advertorial saya caj anda dengan bayaran sebanyak RM10 sahaja?


Pastinya ia tak akan mencederakan poket anda langsung, dan jika berlaku jualan, anda juga yang akan senyum besar.   


Post advertorial itu pula akan terus berada di laman web saya sampai bila-bila. Itu kelebihannya. 


Ok...


Kalau nak bagi cukup RM4,000 saya kena tulis 400 advertorial. Ho ho


Nampak macam satu cabaran baru yang macam seronok untuk dilakukan ni.


Saya masih lagi mempromosikan panduan Jobdirumah macam biasa. Boleh klik pada pautan ini untuk muat turun dan baca panduan Jobdirumah ni ya.  



 

Monday, March 28, 2016

Komisyen Jobdirumah masuk pada petang Ahad


Rezeki kalau nak masuk, ia tak kira hari. Kadang-kadang kita tak menyangka, yang hari Ahad pun ada orang yang berminat nak belajar cara-cara nak bekerja dari rumah sebagai seorang freelancer. 


Lalu orang tersebut pun memuat turun panduan Jobdirumah ni.  


Hari Ahad, selalunya orang akan manfaatkan hari-hari seperti ini bersama dengan keluarga. Sama ada nak keluar shopping, lepak-lepak, makan angin dan apa-apa lagi yang patut. 


Namun tak semua orang mempunyai duit yang cukup untuk buat semua tu. Maklum sahajalah kan, semua ini memerlukan belanja untuk dilakukan. 


Jadi, siapa yang ada kemahiran tu, bolehlah belajar-belajar untuk bekerja dari rumah. Konsep bekerja dari rumah ini memang dah terkenal di negara luar, dan mereka namakan ia sebagai telecommuting.


Adakah negara kita Malaysia dah bersedia untuk bekerja dalam persekitaran yang seperti itu? Yang mana seseorang pekerja itu dapat melakukan tugasan-tugasan mereka tanpa perlu berada di pejabat secara fizikal. 


Mungkin... Ianya suatu yang tak mustahil untuk berlaku. Lagipun kita juga menuju ke arah negara maju. 


Dan ya, mudah-mudahan kita tak terancam mahupun diancam dengan serangan pengganas yang mengakibatkan suasana panik. 


 

Lebih kurang jam 6.00 petang, saya menerima emel notifikasi dari Pihak Jobdirumah yang mengatakan saya telah berjaya menerima komisyen. 


Senyum. 


Sebab dapat sales, walaupun hari ni baru dapat satu sales. Dalam hati berdoa, moga-moga lepas ni akan ada ramai lagi yang akan jadi pelanggan yang berminat untuk belajar cara-cara buat duit sebagai seorang freelancer ni. 


Ini salah satu kelebihan menjadi ahli Jobdirumah. 


Asalkan kita rajin buat kerja, tau apa benda nak kena buat, memang kita akan dapat bayaran dalam bentuk komisyen seperti ini. 



Ramai dah yang berjaya dapat komisyen seperti ini. 


Malahan ada jugak yang dpat lagi banyak dari saya. Semua tu adalah rezeki dan ia juga sedikit sebanyak bertitik tolak daripada usaha yang dijalankan oleh individu tersebut. 


Kalau ada yang kata, join Jobdirumah ni rugi atau ada yang kata jobdirumah ni scam la... mungkin sebab mereka ni tak pernah terima walau satu sen pun apa-apa income dari Jobdirumah.


Namun demikian, adalah sangat tak patut, kalau tak pernah dapat income dari Jobdirumah, terus nak tuduh yang Jobdirumah ni menipu atau scam


Pada saya, apabila sesebuah program itu mendakwa yang kita boleh jana pendapatan ataupun boleh buat duit dengan bantuan program tersebut, maknanya kita memang boleh buat duit. 


Lagi-lagi kalau ada orang lain yang memang terbukti dah berjaya buat duit dengan Jobdirumah, lagilah ini merupakan satu bukti yang sangat konkrit, yang benda ni memang boleh buat duit. 


Kalau yang masih tak percaya tu, saya pun tak boleh nak kata apa lagi dah.

http://www.sabreehussin.com/jobdirumah


Tapi, kalau anda rasa yang anda ada peluang dan mahukan peluang yang sama untuk buat duit dari rumah, seperti yang saya lakukan sekarang ni, bolehlah baca panduan ini. Klik sini untuk download panduan Jobdirumah


 

Wednesday, March 23, 2016

Apa yang tak kena dan pelik dengan sistem dua kerja?


Kebanyakkan kenalan yang saya jumpa, masing-masing mempunyai lebih dari satu kerja. 


Satu kerja hakiki. Kemudian ada kerja part time, dan buat yang memang produktif, mereka akan tambah lagi dengan bisnes secara part time. 


Kerja hakiki tu biasalah. Ia adalah kerja yang akan dijadikan sumber pendapatan utama. Biasanya kerja hakiki ini akan mengambil kebanyakkan masa dan kehidupan kita di zaman dewasa. 


Kemudian ada pula kerja part time. Kerja part time ni lebih kurang macam kerja-kerja yang boleh kita lakukan dari rumah. Bila ada kerja maka ada la pendapatan. Panduan untuk bekerja dari rumah di kenali sebagai Panduan Jobdirumah


Biasanya kita ni lebih dikenali sebagai seorang freelancer. Kita buat kerja-kerja yang orang lain tak nak buat, kemudian mereka outsource sahaja kepada seorang freelance. 


Sama ada kerja-kerja tersebut seperti kerja penulisan, design, pembinaan laman web dan sebagainya.


Tak cukup dengan dua ni, boleh juga ditambah dengan aktiviti seterusnya, iaitu buat bisnes sendiri secara part time


Buat bisnes sendiri secara part time ni kelebihannya ialah, kita boleh buat pada bila-bila masa sahaja yang kita suka, dan pada masa yang sama, kita juga boleh buat seberapa banyak bisnes yang kita suka. 


Masih tak tau nak buat bisnes apa? 


Anda boleh buat bisnes simkad Tone Excel, bisnes simkad ONEXOX, boleh jual barang-barang kat laman web Lazada, Trivago, bookcafe, dan macam-macam lagi.


Realitinya, saya sendiri memang dah agak lama buat macam-macam kerja dalam satu masa. Tak perlu pun nak tunggu di cadangkan. 


Jika keadaan ini berterusan, nampaknya akan berlaku satu masa nanti, setiap orang perlu ada kerja part time, dan kena ada bisnes sampingan juga secara part time. 


Masa kita akan dipenuhi dengan hal-hal dan urusan untuk dapatkan duit sahaja. 


Ai... entahla. 


Apa pun, kalau anda nak baca panduan macam mana nak bekerja dari rumah, boleh baca kat sini.





 

Tuesday, March 22, 2016

Panduan Jobdirumah: Jika sekadar beli memang tak akan ada manfaatnya


Adakah anda dah beli panduan jobdirumah ini, tapi sampai sekarang masih... 

http://www.sabreehussin.com/jobdirumah

x Belum pernah log in ke sistem jobdirumah 

x Belum pernah baca panduan yang dibeli tu 

x Belum pernah tonton video-video tutorial yang diberikan 

x Dah tonton video namun tak tonton sampai habis 

x Tak pernah ikut walaupun satu benda pun yang diajarkan dalam panduan ini 

x Tak pernah langsung cuba untuk bid sebarang pekerjaan

x Sampai sekarang masih belum pernah register dalam mana-mana laman web pekerjaan online 

x Tak pernah pun cuba nak menyertai program affiliate Jobdirumah dan buat duit dengan menjadi ejen 

x Tak pernah merasa walaupun USD1 income daripada buat kerja-kerja dari rumah 

x Tak pernah mula langsung untuk buat sebarang kerja... 


Maka pelaburan anda sebanyak RM50 untuk mendapatkan panduan Jobdirumah ini adalah sia-sia belaka. 


Jika ini semua yang terjadi, maka jangan nak salahkan Jobdirumah sebagai program yang menipu ataupun program yang scam


Apa yang saya nampak, masalah sebenarnya datang dari diri anda sendiri. Anda yang tak nak mulakan, maka bagaimana anda boleh mengharap untuk mendapat bayaran dari pihak Jobdirumah pula. Ianya MUSTAHIL wahai kawan... 


"Mulakan dengan tugasan yang mudah-mudah sahaja dulu" 

Itu sahaja saranan saya untuk anda. Jika anda merasakan kerja yang ada begitu susah nak dilakukan, carilah kerja lain di laman web lain yang menawarkan kerja-kerja yang mudah. 


Anda tak tau kerja yang mudah tu bagaimana? Jangan khuatir kawan... baca kat sini untuk mengetahui dua contoh kerja yang mudah


Jangan jadikan pelaburan ini sebagai suatu yang sia-sia. Jangan tiru macam saya. Saya pun pernah jadi seorang yang cuai, yang asyik bertangguh masa untuk mula bekerja.


Akhirnya sampai sekarang, saya baru berjaya dapat beberapa USD sahaja. Sedangkan saya dah join Jobdirumah sejak tahun 2010 lagi. 


Sepanjang tempoh tersebut, saya lebih banyak buat kerja-kerja affiliate dan buat duit dengan menghasilkan komisyen affiliate semata. 


Terus terang saya kata, panduan jobdirumah ni, jika anda sekadar beli, tapi anda langsung tak ada tindakan seterusnya... yang rugi adalah anda. Bukannya saya, bukannya pihak Jobdirumah. 


Jadi buat para pembeli sebelum ni, cepat-cepatlah apply job.


... dan buat yang belum pernah baca panduan ni, boleh baca kat sini


 

Monday, March 21, 2016

Bukti buat duit hanya bekerja dari rumah part time


Dalam posting saya yang lepas, saya ada cerita tentang contoh tugasan mudah yang boleh kita lakukan hanya dari rumah. Tugasan-tugasan tersebut kebanyakkan memang mudah-mudah belaka. 


Antara kerja yang perlu kita lakukan ialah seperti menekan like pada FB Fanpage, komen pada video, komen pada blog dan sebagainya. Ianya sangatlah mudah hinggakan ada yang tak sanggup nak buat. 


Iya... saya serius. Terlalu mudah sampaikan ada yang tak nak buat. Entah... mungkin sebab rasa kerja-kerja macam ni tak ada kelas la kot. Agaknya la. Saya mana tau macam mana orang lain berfikir. Kan lain orang lainlah gaya fikirnya. 


Kalau nak tengok posting tersebut, boleh klik artikel ini. Tajuk: Ini dia contoh tugasan mudah untuk bekerja dari rumah


Untuk membuktikan yang kerja-kerja tersebut memang betul-betul mudah, maka saya sendiri telah cuba untuk buat beberapa tugasan.


Ok selepas saya pilih betul-betul, mana satu tugasan yang memang senang, maka inilah dia antara tugasan yang telah pun saya siapkan. 

 

Ya, ada part yang saya tutup. Kalau nak tau, part itu hanyalah "BUKTI" yang menandakan saya telah pun submit tugasan tersebut. Ada maklumat yang agak sensitif, yang pada perkiraan saya, hanya pihak majikan sahaja yang patut lihat. 


Lihat pula pada kolum Earned. 


Itulah bayaran (yang tak seberapa) yang saya perolehi. Alhamdulillah.


Jujurnya, saya memang tak setuju dengan tindakan segelintir ahli Jobdirumah, yang dah beli panduan ni, tapi sampai sekarang masih lagi tak bertindak dan mula bekerja. 

http://www.sabreehussin.com/jobdirumah

Kalau anda masih tak mula bekerja sebab anda nak fokus pada program affiliate, itu tak ada masalah. Sebab saya juga begitu. Saya lebih fokus pada kerja-kerja affiliate berbanding buat kerja dari rumah.


Fokus pada kerja-kerja afifliate juga boleh menghasilkan wang. Ini buktinya. Apa yang saya kurang setuju ialah apabila anda langsung tak buat apa-apa. Pada saya, tindakan seperti itu adalah suatu pembaziran dan anda telah mensia-siakan wang pendaftaran anda untuk menjadi ahli jobdirumah.


Anda ni dah lupa ke? Kan satu masa dulu, anda dah berjanji pada diri anda sendiri yang anda nak buat duit lepas dah dapatkan panduan ini. 


Panduan ini adalah sebagai rujukan jika ada benda yang anda tak tau. Tapi, kenapa lepas dah dapat panduan, anda tak buat duit langsung? 


Paling tak syok, bila ada yang terus tak nak bukak panduan tu, dan video-video tutorial dalam tu pun masih ada yang tak habis tengok. Jangan begitu dong... 


Kalau rasa tak mampu nak buat kerja-kerja yang susah, anda sebenarnya ada pilihan untuk buat kerja-kerja yang lebih mudah. 


Contohnya macam yang saya sendiri lakukan. 


Ok la... kalau anda masih belum baca panduan ini, anda boleh baca kat sini

 




Saturday, March 19, 2016

Ini dia contoh tugasan mudah untuk bekerja dari rumah


Sejak dua atau mungkin tiga hari yang lepas, saya agak sibuk dengan kerja-kerja mudah dan bernilai rendah yang terdapat di laman web bekerja dari rumah antarabangsa. 

 

Walaupun dari segi nilai bayaran yang bakal diterima adalah begitu rendah, sen-sen sahaja, namun apa yang buatkan ianya tidaklah sia-sia untuk dilakukan adalah kerana terdapat perbezaan pada kadar tukaran matawang, antara duit kita dengan duit USD. 


Sebagai contoh, untuk kerja yang membayar upah sebanyak USD0.11 macam dalam gambar kat atas tu, kalau kita convert kepada duit kita, nilaian dia adalah lebih kurang 4 kali ganda dari nilai tu. 


Katakanlah, pada hari ini, USD1 bersamaan dengan RM4, maka kalau USD0.11 ianya bersamaan pula dengan 


USD0.11 x 4 = RM0.44


Ala... 44 sen je ke? Ye. 44 sen sahaja, dan memang ia tak akan menjadikan anda kaya pun. Tak mungkin dan tak akan.


Sebenarnya kadar bayaran adalah bergantung kepada tahap kesukaran sesuatu kerja. Kalau kerja tu senang je, memang bayaran yang kita akan terima pun tak begitu tinggi. 


Baik. Kalau anda tak minat dengan kerja-kerja yang membayar sebegini ciput, masih ada banyak lagi pilihan. 


Ada banyak lagi senarai laman web bekerja dari rumah yang memberikan pulangan yang lebih lumayan dari ini. 


Anda boleh dapatkan senarai penuh laman web bekerja dari rumah yang tidak menipu dan confirm membayar di laman web Jobdirumah


Kerja memang tak akan habis. 


Namun tak tentu lagi, kita sanggup dan mampu atau tak nak siapkan kerja-kerja yang berlambak tu. Namun jangan risau, setiap kerja yang disiapkan, pasti ada upahnya. 


Ok la... kalau nak baca review saya tentang jobdirumah, bolehla baca artikel ini. 


Klik: Review Jobdirumah 


 

Thursday, March 17, 2016

Bayaran Komisyen Sebanyak RM100 Dari Jobdirumah Bagi Bulan Mac 2016


Kerja dah buat. Tugasan dah disiapkan. Sasaran pun dah di tetapkan. Kali ini, tinggal tunggu masa untuk dapat bayaran daripada Jobdirumah.


Adakah jobdirumah membayar ahli-ahlinya? 


Sudah tentulah. Namun jangan salah faham, jobdirumah bukannya membayar semua ahlinya, sebaliknya pihak jobdirumah hanya membayar ahli-ahli yang buat kerja sahaja. 



Adil la kan. Ada kerja ada hasil. Tak ada kerja, tak buat kerja, nak dapat bayaran apa bendanya? Faham?


Ini bayaran dari Jobdirumah yang saya terima bagi bulan Mac 2016.


Bayaran yang saya terima kali ini adalah sebanyak RM100 sahaja. 


Jadilah kan... daripada langsung tak dapat kan. Upah ini adalah kerana saya telah membantu mendapatkan pelanggan yang baru untuk pihak Jobdirumah. 


Ia dikira daripada 1 February hingga 29 February yang lepas. Dalam tempoh tersebut, apabila ada jualan yang terhasil, dan ada pelanggan yang membeli panduan ini, maka bayaran komisyen untuk saya akan dibayar pada bulan seterusnya. 


Sales untuk bulan Mac ni masih belum lagi di finalize kan. So masih lagi dalam peringkat pengiraan. In Shaa Allah, bulan April nanti tau la berapa banyak yang saya terima. 


Apa pun, jika anda ingin mencapai hasil yang sama macam yang saya dapatkan ni, anda perlu jadi ejen affiliate jobdirumah terlebih dahulu. 


Sebaik-baiknya anda jadi pelanggan dulu, kemudian kalau anda puas hati dengan latihan yang diberikan, barulah anda jadi ejen affiliate. 


There is no point untuk anda mempromosikan sesuatu yang anda sendiri tak suka atau benci. Sebab tu kena jadi ahli dulu, dan ikuti latihan yang diberikan. Bila dah betul-betul faham, then barulah move on ke step yang seterusnya iaitu sama ada nak buat duit sebagai ejen affiliate atau nak buat duit sebagai pekerja dari rumah. 


Ok la, baca panduan jobdirumah tu kat sini ye. 



Kerja dari rumah sebenarnya bukannya begitu mudah


Jangan ada yang tak tau, yang sebenarnya bekerja dari rumah ni pun menuntut kesabaran yang sangat tinggi jugak sebenarnya ye.. 


Pertama sekali, kalau anda memang langsung tak tau apa-apa tentang bekerja dari rumah, dah tentu anda kena belajar dulu. Anda mungkin boleh tanya-tanya orang, macam mana nak bekerja dari rumah? 


Apa benda nak kena buat? Tapi... anda kena tau, setengah orang di cukup malas nak layan soalan-soalan macam ni. Macam la dia tak ada kerja lain nak dibuat daripada nak layan soalan-soalan yang sebenarnya jawapannya boleh didapati di laman web jobdirumah ni.


Kalau saya, jujurnya saya pun malas nak layan. Bukannya saya tak nak tolong anda, sebaliknya anda kena tolong diri anda sendiri terlebih dahulu sebelum nak mintak tolong kat orang lain. 


Setidak-tidaknya anda kena bersedia dengan segala info, atau sekurang-kurangnya mestilah dah habis baca apa yang ditulis dalam laman web jobdirumah tu. Dah baca ulang-ulang kali dan dah cuba fahamkan. 


Ini tak... baca cukup PEMALAS, tapi rajin pulak nak tanya orang. Apa, awak ingat orang yang awak tanya tu, nanti akan jawab dengan cara buat video khas untuk awak ke? Dia pun kena taip jugak, dan akhirnya awak kena baca jugak.


Itu baru peringkat pertama. Iaitu dapatkan bahan ataupun training material yang anda boleh pelajari darinya. 


Seterusnya untuk belajar. Oh tak ramai yang cukup bersabar untuk belajar. Taunya nak skip skip skip. Akhirnya, masa yang diperuntukkan untuk belajar tu jadi sia-sia. 


Apa? Anda ingat bila anda skip-skip tu, anda akan faham semua? Mana anda tau, part yang anda skip tu la sebenarnya part yang paling penting sekali. 


Kalau nak skip boleh, namun kena pastikan ketika buat pembacaan kali pertama tu, kena baca semua sekali. Bila dah tau secara keseluruhan, artikel tersebut tentang apa, bacaan kali kedua dan seterusnya tu barulah boleh skip. Hanya fokus pada bahagian yang kita masih belum betul-betul faham. 


Bila tiba untuk mula bekerja. Ada orang fikir, dia boleh terus mula bekerja walaupun ilmu masih belum cukup penuh di dada. Saya percaya, anda akan stuck kat bahagian ini. Lebih-lebih lagi kalau anda bukannya jenis yang penyabar. 


Rupa-rupanya setiap majikan meletakkan syarat yang berbeza dan leceh pulak tu... 



Masa untuk menyiapkan tugas. Soalan: Adakah anda mempunyai kemahiran untuk menyiapkan tugasan tertentu? 


Tahukah anda, kerja-kerja data entry juga adakalanya boleh jadi kerja yang sangat leceh dan menyusahkan! 


Cakap pasal data entry ni... itu belum lagi kita masukkan unsur-unsur persaingan yang sangat banyak tu. Rasanya macam satu dunia bersaing untuk dapatkan kerja yang satu. 


Upahnya bukan banyak mana pun. 


Tapi mungkin sebab kerjanya tu mudah, jadi ramailah yang berebut untuk dapatkan job tu. 


Aish... entah lah. 


Itulah... sebenarnya bekerja dari rumah ni bukannya mudah mana. Siapa yang rasa kerja dari rumah ni senang, tanpa anda sendiri lalui pengalaman bekerja dari rumah, anda telah ditipu oleh diri anda sendiri sebenarnya. 


Ok la... anda minat nak belajar dengan lebih mendalam tentang topik ini? 


Klik sini untuk belajar ya. Klik sekarang tau! 


 




 

Tuesday, March 15, 2016

Boleh percaya ke kerja yang mendatangkan untung dari rumah?



Apa dia contoh kerja yang saya lakukan hanya dari rumah untuk mendapatkan untung? Of course selain daripada mempromosikan panduan jobdirumah...


Saya menawarkan servis penulisan artikel promosi di laman web milik saya. 


Jadi, kepada pemilik-pemilik perniagaan, yang mahu saya bantu promosikan perniagaan mereka di laman web saya, maka boleh beruhubung dengan saya untuk dapatkan perkhidmatan ini. 


Caj dan upah juga tidaklah begitu mahal. Anda boleh dapatkan maklumat penuh tentang kadar bayaran yang saya kenakan dengan menekan klik pada pautan ini.


Dengan melakukan kerja-kerja seperti ini, saya tak perlu pun ke pejabat. Cukup di lakukan hanya dari rumah, ataupun kalau nak buat kat tempat-tempat yang nampak lebih eksklusif macam kat starbuck misalnya pun boleh. 


Jadi, menjawab pertanyaan 

"Boleh percaya ke kerja yang mendatangkan untung dari rumah?" 


Jawapannya, SUDAH TENTU BOLEH.  


Hakikatnya, ada ramai lagi yang bekerja hanya dari rumah dan buat untung juga hanya dari rumah. 


Contohnya para pelabur saham. Mereka tak perlu keluar dari rumah untuk mulakan aktiviti trading, sebabnya sekarang ni semua itu boleh dilakukan hanya dari rumah. 


Mereka yang bekerja sebagai konsultan, juga boleh lakukan pekerjaan tersebut hanya dari rumah. Tak ada sebarang masalah pun. 


Cuma biasanya, kalau seseorang tu memang tak ada pengalaman, memang tak akan mudah percaya yang semua ni boleh dilakukan hanya dari rumah sahaja.


Saranan saya, teruskanlah mencari info dan tambahkan pengetahuan. Kita ni sekarang hidup dalam era sains dan teknologi. Apa yang nak diherankan dengan bekerja dari rumah? 


Kalau duk rumah saja-saja langsung tak kerja, ha... yang tu patutnya kena rasa pelik. 


Ok la... kalau nak belajar dengan lagi details macam mana nak bekerja dari rumah, belajar kat panduan ni. Saya pun dulu tak tau pape, bodoh juga, kena belajar jugak baru boleh pandai. 


 

 

Monday, March 14, 2016

Deklarasi rakyat dan jobdirumah


Rasanya macam dah lama sangat pulak tak update blog ni. Sebenarnya kalau ikutkan hati, memang saya nak update blog ni setiap hari. 


Memang ada terlalu banyak yang saya nak kongsikan kepada para pembaca sekalian tentang peluang nak buat duit di laman web jobdirumah.


Tapi itu la... saya kadang-kadang tak perasan yang saya terlupa nak bukak laman web ni. 


Saya terlalu sibuk menulis tentang perkara lain, sampaikan boleh tertinggal tentang Jobdirumah ni. 


Inilah cabarannya bila ada banyak blog. Komitmen saya perlu dibahagi-bahagikan antara satu blog dengan blog yang lain. 


Lagi-lagi baru-baru ni, saya duk follow kisah tentang deklarasi rakyat... yang bila keluar kat TV, tiba-tiba di spin jadi "deklarasi Mahathir - Kit Siang".


Itulah hal politik ni, kadang-kadang saya pun pening. Kalau tak ambik tau, nanti susah pulak nak buat pemilihan, mana satu yang perlu saya undi bila tiba pilihan raya nanti. Bila ambik tahu, jadi pening pulak ha ha 


Inilah realitinya bila jadi orang tanpa parti ni. Saya tak menyebelahi mana-mana blok secara total. Mana yang baik saya sokong, mana yang korup, kita tendang dia keluar dan patut digantikan dengan pemimpin lain yang lebih serius dan ikhlas memimpin. 


Sebenarnya saya sedih dengan situasi politik tanah air. 


Sedih sampai terganggu jugak kerja-kerja saya yang lain tu. Kenapa sampai jadi macam ni sekali. 


Dan yang saya betul-betul nak tau, sampai bila semua ni akan berterusan? Saya harap kemelut politik ni dapat berakhir segera. Yang degil sangat tak nak letak jawatan tu, silalah turun cepat. Cukup-cukuplah menyusahkan hidup rakyat. 


Kita golongan yang berniaga, amat terasa impaknya dengan polisi-polisi kerajaan, seperti GST, misalnya. 


Macam mana kita nak buat duit, kalau pelanggan kita pun sengkek dan tak berduit? 
 

Nak buat duit melalui jobdirumah pun sebenarnya bukannya mudah. Ada banyak cabarannya. Kalau orang yang memang zero dalam bab-bab bekerja secara online ni, memang boleh blurr dan tak tau nak buat apa.


Itulah... kita tengok je la, sampai bila semua ni akan berterusan. 

    


 

Thursday, February 25, 2016

Komisyen Referral Tone Excel Februari 2016


Selain Jobdirumah, saya juga bergiat secara aktif untuk mempromosikan simkad Tone Excel


Bila saya kata promosikan secara aktif, tak ada la aktif sangat sampai setiap minggu mesti nak kena turun HQ, atau setiap kali ada kesempatan saya akan buka booth. Oh tidak-tidak. 


Saya rasa itu bukan style saya. Saya tak nak buat bisnes dengan cara yang menyusahkan. 


Bisnes Tone Excel ni saya buat secara sambilan dan saya promosikan secara online sahaja ya. Buat secara santai-santai dan relaks sahaja. 


Saya tak nak jadikan Tone Excel macam satu bebanan untuk saya. Saya nak buat dengan cara yang sesantai yang boleh. Biarlah tak banyak mana income macam orang lain, namun apa yang penting, saya ada masa nak buat lain-lain bisnes selain dari Tone Excel ni. 


Saya join Tone Excel pun di saat semua orang dah tahu apa itu Tone Excel. Bukannya pada waktu TE baru nak naik. Jadi, memang agak slow. Ditambah pulak sekarang ni pun ada banyak syarikat telco yang menggunapakai konsep pemasaran yang lebih kurang sama dengan TE. 


Baiklah, saya sebenarnya cuma nak update bayaran komisyen yang saya terima dari Tone Excel. 

 


Blog ni pada asalnya adalah berkisarkan tentang bekerja dari rumah. Memandangkan saya perhatikan yang bisnes Tone Excel ni pun sesuai untuk dijalankan hanya dari rumah, jadi saya rasa baik saya masukkan sekali cerita tentang Tone Excel kat dalam blog ni. 


Saya boleh buat, anda pun dah tentu boleh buat jugak. 


Baiklah, sasaran saya, In Shaa Allah nak dapatkan sekurang-kurangnya sebulan seorang downline sahaja. Dalam masa sebulan ada 30 hari, rasanya ini adalah satu sasaran yang munasabah, kan? 


Baiklah, untuk pengetahuan anda juga, ini adalah hasil usaha pemasaran secara online 100%. 


Saya menggunakan platform yang dibangunkan oleh Team Autodownline. Kalau anda nak tau apa itu team AutoDownline, baca post saya ni. 


Klik: Sistem Autodownline Tone Excel: Apa yang anda perlu tahu tentang TeaM AutoDownLine

Tak kan nak tengok je? 


... dan sampai bila anda nak tengok je? Jom la join saya, untung-untung anda juga yang akan dapat komisyennya. Bukan saya. 


Sistem yang cantik dah disediakan, tinggal anda manfaatkan sahaja sistem ini. 
 

Sambil-sambil buat Jobdirumah, buat jugak kerja lain. Dua-dua komisyen boleh dapat. 

 

Thursday, February 18, 2016

Terbukti! Bekerja dari rumah dengan Bookcafe juga boleh buat duit


Betul la kata Brian Tracy dalam buku beliau, The Psychology of Selling, jika kita bekerja dalam bidang jualan, selagi kita tak dapat sebarang sales, selagi tu kita tak sepatutnya mengalah. 


Masalah paling UTAMA buat jurujual amatur (macam saya ni la...) adalah terlalu cepat menyerah kalah. 


Baru kena reject dah rasa nak give up. 


Buat kerja-kerja pemasaran, tak berjaya untuk dapat sales, terus rasa nak berhenti. Semua ni SALAH. Kita patut fokus dengan apa yang kita mahukan dan terus berikan yang terbaik. 


Kalau apa yang terbaik kita berikan tu masih tak cukup, kita tambah lagi jadi banyak! 


Maka In Shaa Allah, di akhirnya pasti akan terbit komisyen-komisyen yang best dari usaha ini. 


Ini antaranya: 

 

Komisyen ini adalah sebagai isyarat, bahawan selagi kita percaya dengan apa yang kita buat, kita percaya dengan diri kita, kita percaya kita mampu mencapainya, GANJARANNYA PASTI ADA.


Ini hanya sebagai permulaan. 


Teringat saya satu ketika dulu, masa saya baru mula-mula nak buat Jobdirumah. Tahap kesusahannnya lebih kurang macam ni la. 


Sekarang ni Alhamdulillah. Setiap bulan boleh dapat income dari Jobdirumah. Kalau saya give up masa saya rasakan seolah-olah ianya terlalu sukar, mungkin sampai sekarang saya masih seorang yang tak punya apa-apa. 


Ok la. 


Hari ini, jobdirumah saya tetap buat macam biasa. 


Income dari bookcafe pulak adalah penambah perisa! 


Yummy! Sedap. 

 
 

Sunday, February 7, 2016

Bayaran Komisyen Sebanyak RM200 Dari Jobdirumah Bagi Bulan


Blog ni saya tulis untuk berkongsi kepada para pembaca sekalian yang masih lagi satu program yang boleh membantu kalian untuk buat duit dari rumah. Sama ada anda ingin memilih untuk bekerja dari rumah atau pun berniaga dari rumah.  


Kedua-dua cara ini, adalah cara yang proven untuk buat duit dari rumah. 


Ya, anda boleh buat duit sebagai seorang pelabur yang hanya menjalankan operasi dari rumah sahaja. Namun, bukan semua orang ada ilmu kewangan yang bagus untuk menjadi pelabur yang sentiasa dapat buat untung. 


Pasaran saham atau pasaran forex misalnya, adalah pasaran yang sangat bahaya dan anda berisiko untuk hilang duit daripada buat duit. Kalau anda cuma tau sikit-sikit, atau setakat cuma ada basic, kebarangkalian untuk anda hilang duit adalah sangat tinggi dalam pasaran yang saya sebutkan tu tadi. 


Berbeza halnya dengan bekerja dari rumah. 


Kita buat kerja. Siapkan kerja, hantar kepada majikan, dan terima bayaran. Itu sahaja. 


Ataupun kalau nak buat duit seperti seorang peniaga, begitu la lebih kurang kaedahnya. 


Fokus pada kerja-kerja pemasaran. Kalau takut rugi, guna sahaja kaedah pemasaran PERCUMA. 


Tulis blog. Kumpul prospek menggunakan sistem autoresponder dan sebagainya. 


Saya buat begitu, dan Alhamdulillah ini adalah hasilnyhttp://www.sabreehussin.com/apa-untungnya-dengan-menjadi-ahli-jobdirumah/a. 

 

Erm... tak ada rahsia, dan tak ada sebarang perkara ajaib yang saya lakukan. 


Saya join jobdirumah dan saya promosikan program ini kepada yang memerlukan panduan ini.  


Anda pun boleh lakukan. 


Klik sini sekarang untuk join jobdirumah. 





 

Friday, February 5, 2016

Program Affiliate dari Involve Asia membantu anda buat duit tambahan hanya dari rumah


Jana pendapatan tambahan yang lumayan setiap bulan selain daripada duit daripada gaji yang diberikan oleh majikan.... Ah... siapa yang tak syok? Dan siapa pulak yang tak mahu?


Nah... Sila buat pendaftaran menggunakan borang ini. Isi dengan selengkapnya, dan anda dah boleh mula jana pendapatan menerusi platform yang dibangunkan oleh pihak Involve Asia. 


 

Ini bukan satu penipuan atau program yang entah apa-apa. Ini adalah program affiliate. 


Dengan menyertai program ini, anda berpeluang untuk kuasai pasaran dengan menjual barang-barang yang memang ada banyak permintaan di laman web lazada, zalora dan sebagainya. 


Saya juga sedang giat mempromosikan produk-produk ni semua. In Shaa Allah, benda yang baik, kita kongsikan, supaya lepas ni lebih ramai yang boleh jana pendapatan tambahan. 


Saya tak kata ini adalah cara cepat untuk buat duit online pada tahun 2016 ni, namun dari pemerhatian saya, ini adalah cara yang memang berpotensi untuk bantu anda keluar dari masalah kewangan yang membelenggu dan menghimpit tu. 


Ok dah... 


Tak mau buang masa banyak sangat. Daftar sekarang sebagai ejen pemasaran Involve Asia disini dan mula buat duit online sekarang. 


Go promote something and make money now!


Saya sedang mengumpul komisyen sekarang. Ini bukti komisyen yang sedang meningkat naik di dashboard saya. Anda bila lagi? 

 


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...